100+ unieke schapenvachten op voorraad
Echte vachten van eigen schapen
Bezoek onze schapenschuur

Het onderhouden, schoonmaken van schapenvachten is niet lastig. Schapenvachten vergen weinig onderhoud.

Wat mag wel en wat mag niet met schoonmaken schapenvachten?

Doe nooit een schapenvacht in de wasmachine of droger. Ook niet op een speciaal wasprogramma. Wat je nodig hebt om een schapenvacht goed te onderhouden zijn: 

  • Schapenvachtenborstel
  • Stofzuiger 
  • Driehoek vloeibare groene zeep

Onderhoud van een schapenvacht is minimaal. Heeft u een schapenvacht thuis als decoratie over de bank bijvoorbeeld? Gebruik een schapenvachtenborstel om het schapenvacht te kammen. Borstel niet tegen de wol richting in maar ga mee in de richting van de wol vacht.

Onderhoud schapenvacht met stofzuiger mag

Af en toe de stofzuiger gebruiken om een schapenvacht te ontdoen van stof is geen probleem. Zorg er voor dat de stofzuiger in de laagste stand staat.

Onderhoud schapenvachten
Schapenvachtborstel voor onderhoud

Gemiddeld zal iemand 2 tot 4 keer per jaar een schapenvacht met de stofzuiger onderhouden. Ook borstelen met schapenvachten borstel enkele keren per jaar. Er zijn klanten die vinden met name de zachte schapenvachten mooier als je de vachten vaker kamt. Met onze schapenvachten borstel is dat geen probleem. De borstel heeft geen ijzeren pennen. De rubberen zachte pennen zijn zeer geschikt als onderhoud van een schapenvacht.

Vlek op schapenvacht en schoonmaken

Heeft u een vlek op een schapenvacht? Vlekken verwijderen kan met vloeibare groene zeep van Driehoek. Neem een zachte doek met wat warm water en gebruik iets groene zeep. Dep met de zachte doek op de vlek. Onderhoud van een schapenvacht is niet lastig. Uiteraard geld hier ook, hoe lichter het schapenvacht is qua kleur des te beter kan je vlekken zien. Bekijk ook eens onze homepage met alle vachten en onderwerpen.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?